23 aug Unieke casus: urenregistratie bij Swaans Beton
Swaans Beton uit Heeze maakt gebruik van de LiemarX elektronische urenregistratie software van Liemar. Het was vanaf de start een bijzonder project: de betonproducent had vrijwel unieke randvoorwaarden om de software werkend te krijgen én houden. John Swaans, eigenaar en directeur van Swaans Beton, vertelt over de uitdaging, de aanpak en het resultaat.
John Swaans: ‘Het softwarepakket dat we hadden was enorm verouderd en voldeed niet meer aan onze wensen. We hebben drie partijen uitgenodigd om onze wensen mee te bespreken. Daar zat Liemar bij. We hebben ze werkelijk het hemd van het lijf gevraagd. Op bijna alle vragen had Liemar direct een antwoord, de rest volgde kort daarna. Ook voor onze ‘speciale’ wensen had Liemar een passende oplossing. Daarom hebben we voor hen gekozen.’
Bijzondere wensen
‘De tijdregistratie van Liemar had al veel mogelijkheden, toch hadden we nog wel wat maatwerk nodig. Een belangrijke uitdaging was de hardware, in verband met betonstof bij de werkplekken. Liemar stelde voor tablets te gebruiken in een speciale behuizing. Ze hebben een hard scherm en blijven, ook onder de zware omstandigheden in onze hallen, goed werken. Omdat we niet overal wifi hebben, hebben we ze aangesloten met UTP-kabels. Daardoor zijn ze ook nog eens erg snel. En mocht er een verbinding verloren gaan, dan gaat er geen data verloren. De tablets zijn zeer betaalbaar en betrouwbaar in gebruik.’
Implementatietraject
John Swaans: ‘Door allerlei redenen verliep het implementatietraject niet zo soepel als we gehoopt hadden. De oorzaken daarvoor lagen zowel bij ons, als bij Liemar. Het siert ons beiden dat we het project toch naar een erg goed resultaat hebben gebracht.’
Jan van Hapert: ‘Het was ook echt een speciaal project voor ons. We hebben veel nieuwe kennis opgedaan en onze software uitgebreid verder ontwikkeld. Wat John wilde hebben en heeft gekregen, dat krijgt iedereen. We hebben alles opgenomen in ons totale softwarepakket.
Registratie bij Swaans Beton
John Swaans: ‘De tablets hangen op meerdere locaties, ook bij de machines op de werkplekken. Iedereen checkt overal in en uit, zo weet je precies wie zich waar bevindt. We importeren de werktijden en werklocaties van onze mensen in het ERP-pakket. Vanaf dat moment kunnen we ontzettend veel informatie uit de data halen. Bij een klacht kunnen we zien wie verantwoordelijk was voor de productie van dat product. Dat maakt het mogelijk om de juiste vragen te stellen en het in de toekomst samen beter te doen. Alle uren worden automatisch aan orders gekoppeld. Daardoor hebben we inzicht aan de tijdsbesteding en de efficiëntie daarvan. Als er opvallende zaken zijn, kun je die direct onderzoeken en – waar nodig – verbeteren. Zo verbeteren we het rendement van ons werk aanzienlijk.’
Over Swaans Beton
Het vooruitstrevende familiebedrijf Swaans Beton werd opgericht in 1961 door Wim Swaans. Inmiddels is de dagelijkse leiding in handen van John Swaans. De kernactiviteit bestaat uit het produceren van prefab betonproducten voor de merken Swaans infra, Swaans agra en Swaans buiten. De medewerkers van Swaans Beton werken iedere dag aan een toekomstbestendige leefomgeving voor mens, dier en milieu. Meer weten? Kijk op www.swaansbeton.com.
Over LiemarX elektronische urenregistratie software
Met de elektronische tijdregistratie software van Liemar beheer je eenvoudig de aan- en afwezigheid van medewerkers. Zo zorg je voor een nauwkeurige invulling van de planning en correcte verloning waarin bijvoorbeeld pauzes, vakantie-uren, tijd-voor-tijd-uren, dienstreizen, dokter- of tandartsbezoeken en ziekteverlof perfect verwerkt zijn. Bovendien voldoe je meteen aan de (veiligheids)regels van de Arbowet, die stelt dat de aanwezigheid en locatie van medewerkers inzichtelijk moet zijn.
Zo werkt de urenregistratie
Iedere medewerker heeft een unieke bagde (proximity badge) of barcode. Voordat zij aan het werk gaan, klokken ze hiermee in bij een speciaal hiervoor bedoelde terminal of op een tablet. Wanneer de werkdag erop zit, klokken ze weer uit. Op deze manier worden de gewerkte uren geregistreerd.
Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze tijdregistratie applicatie (app). Via deze app kunnen medewerkers overal ter wereld hun gewerkte uren registreren. Deze komen dan direct in het systeem terecht, waarna ze gekoppeld (kunnen) worden aan orders of projecten. Zo zie je precies hoeveel gewerkte uren er in een project zitten en wat de kosten hiervan zijn. Doordat werkschema’s, verlofplanningen en vaste roosterdagen kunnen worden ingevoerd, kan daarnaast ook de planning van een project goed worden ingeschat en bijgewerkt.
Onze elektronische tijdregistratie maakt het dus erg eenvoudig om gewerkte uren bij te houden en te verwerken. Zo plan je projecten efficiënter en rendabeler en bespaar je héél véél tijd bij de administratie.